Avedøreverket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 55°36′09,94″N 12°28′45,30″Ø

Avedøreverket sett fra vannet

Avedøreverket er et kombinert kullkraftverk og oljekraftverkAvedøre holme sør for København på det østre Sjælland i Danmark. Det har en installert produksjonskapasitet på 820 MW fordelt på to blokker / turbiner. Operatør er DONG Energy. Dette er et såkalt ultra-superkritisk kraftverk, med forbrenning under ekstremt høyt trykk og varme, som gir høyere effektivitet og lavere utslipp per forbrent mengde kull.

Anlegget ble utbygd i 19902002. Brenselstypen er kull og subsidiært olje. Det kan også fyres på biomasse i form av halm, samt på naturgass. Det er landets tredje største kraftverk målt etter installert produksjonseffekt. Et sideprodukt av renseteknologien er gips, siden kalkstein tilføres kullet under ultrakritisk forbrenning for å redusere CO2-utslippene.

De totale CO2-utslippene i 2008 gikk merkbart ned og var ca. 1 890 000 tonn, mens det samme årets kvote var 1,764 mill tonn. [1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Avedøreverket sett fra land

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


energistubbDenne energirelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.