Autogyro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Cierva C-6 autogiro, Cuatro Vientos Airport Museum, Madrid, Spania.

Autogyro (eller autogiro eller gyroplan) er et luftfartøy for som regel en eller to personer. Et autogiro har en vertikal propell som gir fremdrift, og en frittroterende rotor som gir løft.

Gyroplan

Når maskinen beveger seg igjennom luften, vil rotoren begynne å rotere, og produsere løft. Det hele bygger altså på autorotasjonsegenskapene til en rotor.maskinen er avhengig av fart fremover for at rotoren skal produsere løft.

Autogiro ble oppfunnet av den spanske flykonstruktøren Juan de la Cierva i 1923. En av fordelene ved autogiro er at den kan fly meget langsomt og ikke trenger noen stor start- eller landingsplass. Ekstra kort startbane kan oppnås ved at rotoren i startfasen tilkobles motoren. Autogiro har aldri hatt noen betydning som et befordringsmiddel. Det brukes i dag utelukkende av flyentusiaster. Det segment som maskinen kunne ha erobret er helt og holdent overtatt av helikoptere

Norskregistrert autogiro[rediger | rediger kilde]

Kun 1 autogiro har stått i Norges luftfartøyregister: LN-EAB. Pitcairn stod oppført i registeret fra 1936. Eier: M. Ingebrigtsen. I tillegg er ca. 15 mikrolette gyrokoptre registrert i Mikroflyregisteret som føres av Mikroflyseksjonen i Norges Luftsportsforbund.

Se også[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Autogyro – bilder, video eller lyd

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]