Augusto Perez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Augusto Perez
Født9. nov. 1972Rediger på Wikidata (51 år)
Spanias flagg Madrid, Spania
BeskjeftigelseRullestolcurlingspiller, padler Rediger på Wikidata
Utdannet vedLe Moyne College
NasjonalitetUSA
SportRullestolcurling
Aktiv2005-2011
Klubb(er)Utica Curling Club

Augusto Jiminez Perez (født 9. november 1972 i Madrid i Spania) er en tidligere spansk-amerikansk rullestolcurlingspiller som har representert USA i rullestolcurling i fire VM og to paralympiske leker, og han er også verdensmester i kanopadling.

Han flyttet til USA i 1991, for å gå siste året på High school. Hans handicap skyldes en sjelden kreftform, som gjorde at han måtte amputere venstre fot ved hoften.[1]

Han er gift og har to barn.

Karriere som kanopadler[rediger | rediger kilde]

I 2007 ble han USA-mester i kanopadling (Adaptive Outrigger Canoe) i klassen OC 12, dette mesterskapet ble arrangert i Erie i Pennsylvania.[2] Året etter deltok han ved VM i Sacramento i California, der han fikk sølv på 500 meter (OC 12) og gull på 1500 meter (OC 1). Også i 2009 deltok han i VM i Adaptive Canoe, der han vant 200 meter i klassen OC 2. Dette verdensmesterskapet ble arrangert i Halifax i Nova Scotia.

Karriere som rullestolcurlingspiller[rediger | rediger kilde]

Perez ble tatt ut på USAs landslag i 2005.[2] Han deltok ved Paralympiske vinterleker 2006 i Torino, der han spilte treer med James Joseph som skip. USA kom imidlertid på 7.-plass i round robin, og gikk ikke videre til sluttspillet. Han var med og vinne gull ved Kathy Kerr Open i Ottawa i Canada dette året. Ved VM i rullestolcurling 2007 måtte USA spille tiebreaker om 3.- og 4.-plassen etter round robin, men tapte sin kamp mot Sveits, og endte på 5.-plass. Perez fikk Sportsmanship Award i denne turneringen.

Ved VM i rullestolcurling 2008 var Perez skip, og USA spilte seg fram til bronsefinale, der de slo Canada 8-1 og vant VM-bronse. Han var også med og vinne US Open i 2008, og han ble kåret til «Male Athlete of the Year» av det amerikanske curlingforbundet, USA Curling. Også ved VM i rullestolcurling 2009 nådde USA bronsefinalen, men tapte denne mot Tyskland, og endte på 4.-plass. Han var med på USAs lag som fikk bronse ved Kingross Invitational i 2009, og han var igjen med å vinne US Open og Kathy Kerr Open i Canada.

Ved Paralympiske vinterleker 2010 kom USA på 4.-plass, med Perez som skip.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]