Atletisk fitness

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Atletisk fitness ofte forkortet (AF) er en fitnessgren opprinnelig fra Sverige her konkurreres det i fysikkbedømning, styrke og utholdenhet. Den første konkurransen ble arrangert i Skara i Sverige i 1994. I Norge arrangeres både Oslo Grand Prix, Stavanger Open og Fredrikstad Open. Det er NKF som er forbundet for dette i Norge.

Regler[rediger | rediger kilde]

Det konkurreres i to ulike klasser som er kortere enn 180 cm (herrer) henholdsvis 165 cm (damer) konkurreres i en klasse og de er som er lengre konkurrerer i en annen. Hver konkurranse består av tre runder. Utøverne som får mest poeng i hver klasse vinner.

Runde 1 (fysikk) Utøverne står på scenen og blir bedømt etter fire ulike poseringer. Dommerne bedømmer muskulær utvikling, fettmengde og symmetri.

Runde 2 (styrke) Utøverne skal under strenge former, løfte sin egen vekt så mange ganger de kan i øvelsene chins og dips

Runde 3 (utholdenhet) Utholdenhetsrunden består av en hinderbane som skal gjennomføres på kortest mulig tid. Av og til benyttes det også romaskiner som man skal ro 500 meter.

Kjente Atletisk fitness-utøvere[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]