Atlantis funnet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Atlantis Funnet»)

Atlantis funnet er en roman av Clive Cussler. Den handler om hans romanhelt Dirk Pitt.

Handling[rediger | rediger kilde]

I år 7 120 før Kristus blir Nord-Amerika truffet av en komet, og ødelegger flere avanserte sivilisasjoner. I år 1858 etter Kristus oppdager et hvalfangst-fartøy et handelsskip fra 1770-tallet som er frosset fast til isen i Antarktis; inkludert på dette skipet var en polert hodeskalle. I nåtiden oppdager en gruppe amerikanske forskere et mystisk underjordisk kammer i Colorado, inkludert en polert hodeskalle. Men de blir angrepet og etterlatt for å drukne. Men direktør Dirk Pitt fra U. S. National Underwater and Marine Agency (NUMA) Special Projects klarer å redde dem.

Et annet kammer, som ligner på det forskerne oppdaget i Colorado, blir også funnet på en avsidesliggende øy. Men forskerne Al og Rudi Gunn som oppdaget kammeret blir angrepet av samme gruppe som de forskerne i Colorado ble angrepet av. I mellomtiden er Dirk Pitt om bord på en isbryter i Antarktis, på leting etter det forlatte handelsskipet fra 1770-tallet og den andre hodeskallen. De oppdager også en sunket tysk ubåt som har vært savnet helt siden 1945. Om bord på ubåten oppdager Pitt en død kvinnelig offiser. Begge hodeskallene blir overlevert til NUMA for videre studier og analyser, og det utvikles en hypotese om at hodeskallene opprinnelig kommer fra Atlantis. Hodeskallene undersøkes, og inne skallene blir det oppdaget geometrisk eksakte jordkloder - imidlertid er kontinentene og kystlinjene forskjellige fra dagens klode.

Dirk Pitt vender tilbake til Washington DC hvor han oppdager en innbruddstyv: Tilsynelatende en tvilling til den døde ubåt-offiseren han tidligere oppdaget i Antarktis - som forsøkte å stjele en rapport fra NUMA-direktørens kontor. Blod-prøver tatt fra innbruddstyven viser at de faktisk var genetisk identiske. Begge kvinnene var medlemmer av Wolf-familien, etterkommere etter nazistene. Wolf-familien eier Destiny Enterprises, en organisasjon basert i Argentina. Dirk Pitt møter Karl Wolf, administrerende direktør for Destiny Enterprises Limited, og oppdager informasjon knyttet til et gammelt nazi-bygget nanoteknisk forskningsanlegg i Antarktis dukker opp.