Astrid Luisa Niebuhr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Astrid Luisa Niebuhr
FødtAstrid Luisa Niebuhr
7. september 1994 (29 år)
Tysklands flagg Stuttgart, Tyskland
BeskjeftigelseFantasy-forfatter
NasjonalitetTyskland
Norge

Astrid Luisa Niebuhr (født 7. september 1994 Stuttgart i Tyskland) er en tyskfødt, norsk fantasy-forfatter og librettist.

Niebuhr vokste opp på en gård i Stange. I 2011 debuterte hun som forfatter med fantasy-romanen Aero, som hun hadde skrevet som niendeklassing på Steinerskolen på Hedemarken. I mars 2012 ga hun ut oppfølgeren Deamon, og i september samme år kom bok nummer 3, med tittelen Magus. Bøkene har fått betegnelsen «Fabulaserien», og er utgitt av forlaget Panthera Publishing.

Parallelt med utgivelsen av Fabulaserien var hun engasjert av Bergen Nasjonale Opera (BNO) til å skrive en libretto til en ungdomsopera; oppdraget inngikk i BNOs prosjekt «Unge stemmer». Operaen hadde musikk av Atle Halstensen, Karianne Jæger og Sondre Lerche, og urpremieren på operaen Alt om min familie fant sted i Fana kulturhus den 17. januar 2014.[1][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nøttveit, Andrea Rygg (16. januar 2014). «Astrid Luisa Niebuhr: – Gløymer at det er eg som har skrive det». Framtida (norsk nynorsk). Besøkt 2. desember 2023. «Astrid (19) har skrive ein opera | Det er ikkje alle elevar på vidaregåande som får høve til å skrive ein libretto – teksten til ein opera. For to år sidan fekk Astrid Luisa Niebuhr spørsmål om nettopp dette. Ho skulle skrive ein morosam opera. Oppdraget kom frå Bergen Nasjonale Opera, som ein del av talentprogrammet Unge stemmer. | Ho hadde ikkje noko erfaring med opera frå før. Ho var ikkje eingong sikker på om ho kunne skrive morosamt, men det høyrdes spanande ut. Eitt år seinare var førsteutkastet klart. | Fredag 17. januar er det verdspremiere på ungdomsoperaen Alt om min familie i Fana kulturhus.» 
  2. ^ Miller, Mary (16. januar 2014). «Alt om min familie». Alt om min familie (engelsk). Bergen Nasjonale Opera. Besøkt 2. desember 2023. «Verdenspremiere på ny ungdomsopera med musikk av Atle Halstensen, Karianne Jæger og Sondre Lerche. Libretto av Astrid Niebuhr.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]