Arne Hvidsten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arne Hvidsten
Født4. juli 1967Rediger på Wikidata (56 år)
BeskjeftigelseEiendomsutvikler
NasjonalitetNorge

Arne Hvidsten (født 1967) er en norsk forretningsmann innenfor eiendom. Han grunnla selskapet Hvidsten Eiendom AS i juli 1991. Hvidsten Eiendom begynte sitt første boligprosjekt i 1995 og spesialiserte seg på å omgjøre eksisterende bygningsmasse – ofte forretningsbygg – til boliger.

I 2001 – 10 år etter at han startet sin virksomhet – skrev magasinet Næringseiendom, at størrelsen på Arne Hvidstens eiendomsportefølje var på 50.000 m2 og at han var en av de største utleierne i Oslo. På det tidspunktet hadde firmaet oppnådd høyeste kredittvurderingen av kredittvurderingsselskapet Dun & Bradstreet.

I løpet av en femårsperiode mellom 2003 og 2007 begynte Hvidsten Eiendom mer enn 20 prosjekter til en verdi av 1,8 milliarder kroner. Tidsskriftet, Kapital, rangerte Arne Hvidsten som nr. 173 på sin liste over Norges 400 rikeste i 2007, med en netto formue på 900 millioner kroner[1]. Hvidsten stod oppført på denne listen inntil han flyttet til Thailand.

Hvidsten hadde roller i to norske spillefilmer.[2]. Han ga ut en singel under artistnavnet Whitestone, hvor Motörhead-trommeslager Mikkey Dee deltok. Singelen holdt seg i flere uker på Norges topp 10 hitliste, VG lista. En musikkvideo ble også utgitt, hvor flere norske kjendiser medvirket: Terje Haakonsen, snowboard, Morten Ramm komiker/skuespiller, og artisten Øyvind Sauvik.

Hvidsten var en av de første til å selge andelsboliger, som gjorde det mulig for unge kjøpere å eie bolig med en lav inngangspris. Etter finanskrisen i 2008 fikk han en del kritikk fra media, som hevdet at fellesutgiftene i disse prosjektene økte. I 2009 uttalte Hvidsten at medienes misnøye i stor grad var uberettiget og at denne typen prosjekter var populære. Han la vekt på at eiendommene ble solgt med selveiertomter og hadde et egenkapitalkrav på rundt 30 prosent.[3]

Han sa i et annet intervju til Nettavisen at "jeg har laget boliger som folk vil ha", og at "det er ikke skrevet om at unge mennesker vil selge leilighetene mine til dobbelt så mye som de ga meg. Alle som har kjøpt eiendom av meg har tjent penger.”[4]

Ifølge media var Hvidsten den første i Norge som innførte merkevarebygging (branding) i boligmarkedet. Studiokonseptet , Living in a Box, oppnådde rekordpriser i Oslo da det ble lansert i 2006.[5]. Ifølge TV2-Nyhetene var prosjektet hans det første boligprosjektet i Norge som oppnådde et prisnivå på 100 000 kroner per kvadratmeter, og det tok mange år før noen klarte det samme.[trenger referanse]

I Thailand har han investert i forskjellige eiendomsprosjekter, gjennom utvikling og salg av 400 000 kvm til andre utbyggere eller investorer. Hvidstens selskap i Thailand er Hvidsten Group i Bangkok.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «De er blitt blant Norges aller rikeste». Finansavisen. 20. september 2007. 
  2. ^ Rosén, Alex (16. april 2009). «Folk i farta». NRK TV. 
  3. ^ Bakken, Christian (5. september 2009). «Når tør folk kjøpe dem igjen». Nettavisen. 
  4. ^ Høgenhaug, Marte (16. februar 2007). «Søkkrik på boligkrise». Nettavisen. 
  5. ^ Halvorsen, Bjørn Egil (8. mai 2005). «Småleiligheter selges raskt». Dagsavisen. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]