Arleigh Winston Scott

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arleigh Winston Scott
Født27. mars 1900Rediger på Wikidata
Barbados
Død9. aug. 1976Rediger på Wikidata (76 år)
Barbados
Embete
Utdannet vedUniversity of Edinburgh
Howard University
Harrison College
NasjonalitetBarbados
UtmerkelserStorkorsridder av Royal Victorian Order
Storkorsridder av Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden

Arleigh Winston Scott (1900–1976) var generalguvernør på Barbados mellom 18. mai 1967 til 9. august 1976.

Han var den første innfødte generalguvernøren fra Barbados, og fikk sin utdannelse ved St. Giles Boys 'School og College Harrison. Han studerte medisin ved Howard University i USA og ved University of Edinburgh i Skottland.

Han returnerte til Barbados i 1953 etter endt utdannelse i USA og Storbritannia, og han ble i hjemlandet vellykket og høyt ansett som kirurg og lege. Han etablerte et sykehjem, som er kjent under navnet Woodside Memorial Clinic, og som han fortsatte å drive helt selv frem til han ble utnevnt til generalguvernør.

Han hadde en fremragende rolle innen samfunnsarbeid og han ga sine tjenester gratis til Barnas Goodwill League, så vel som foreleser og professor i folkehelse. Fra tid til annen lærte han om viktigheten av hygiene til elevene ved noen av barneskolene i Bridgetown-området. Winston Scott satt i senatet på Barbados mellom 1964 og 1967.

I 1966 ble han utnevnt til Det kongelige råd for Barbados. Det samme året ble han adlet av dronningen og han ble dermed kjent som Sir Winston Scott.

Han døde som generalguvernør.

Scott var storkorsridder av The Royal Victorian Order og The Most Distinguished Order of Saint Michael and Saint George. Han var dermed slått til ridder og kunne føre tiltaleformen Sir foran sitt navn.