Arkitektur N

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkitektur N  
Tidligere navn Byggekunst
Fagfelt Arkitektur og design (140)
Fagfellevurdering Delvis fagfellevurdert
Språk
Om tidsskriftet
Utgiver Norske arkitekters landsforbund (Norge)
Publikasjonshistorie 2007- til nå
Bibliografiske data
Norsk vitenskapsnivå 1/2 stjerner1/2 stjerner
Dansk vitenskapsnivå 1/3 stjerner1/3 stjerner1/3 stjerner
ISSN 1504-7628
ITAR-kode 1007222
Lenker

Arkitektur N er et norsk arkitekturfaglig tidsskrift og presentasjonsorgan for norske arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter. Det utgis av Norske arkitekters landsforbund (NAL) og har en samarbeidsavtale med Norske landskapsarkitekters forening, og Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) om redaksjonelt samarbeid med NALs tidsskrifter. Arkitektur N utkommer med seks utgaver i året i et opplag på rundt 6 700[når?]. Ingerid Helsing Almaas var redaktør fra 2004 til 2017. Nåværende redaktør er Gaute Brochmann.

Tidsskriftet har vært utgitt under navnet Byggekunst siden 1919, og skiftet navn til Arkitektur N i 2007. Det har som ambisjon «å fungere som arkitektfagets vindu mot omverden, som et registreringssted for arkitektonisk interessante byggverk og prosjekter, som et forum for arkitektfaglig utvikling og som en ressurs for det offentlige ordskiftet om arkitektur».[1]

Arkitektur N er godkjent som vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1. Redaktørplakaten ligger til grunn for den redaksjonelle virksomheten. Arkitektur N er medlem av Fagpressen og Norsk Tidsskriftforening.

Tidsskriftet fikk i 2019 Norsk Tidsskriftforenings pris Årets tidsskrift.[2] Arkitektur N ble våren 2023 sammenslått med Arkitektnytt. Etter sammenslåingen heter publikasjonen Arkitektur og finnes både på nett og papir (seks utgaver i året).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Om Arkitektur N Arkivert 27. mai 2022 hos Wayback Machine.; arkitektur-n.no
  2. ^ «Årets tidsskrift 2019 kåret». Norsk Tidsskriftforening (norsk). Besøkt 20. mars 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]