Aracruz Celulose

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Aracruz Celulose S.A.»)
Aracruz Celulose
Offisielt navnAracruz Celulose S.A.
Org.formAksjeselskap
BransjePapir / cellulose
Etablert1972
Opphørt 2009
Etterfølger(e)Fibria
HovedkontorSão Paulo
LandBrasil
Produkt(er)treverk
Resultat$1,426.2 million USD (2004)
Nettstedwww.aracruz.com.br:80 (–ukjent)

Aracruz Celulose S.A. (NYSEARA) var en brasiliansk produsent av cellulose med hovedkontor i São Paulo. Aracruz Celulose S.A. slo seg i 2009 sammen med Votorantim Celulose e Papel, og byttet navn til Fibria Celulose.

Selskapet var verdens ledende produsent av bleket eukalyptuscellulose.

Selskapet hadde to cellulosefabrikker, en i byen Aracruz i Espírito Santo og den andre ved Guaíba i Rio Grande do Sul. Det hadde også skogselskaper i disse statene, i tillegg til i Bahia og Minas Gerais.

Fire hovedaksjonærer kontrollerte selskapets stemmegivende aksjer: Grupo Safra, Erling Lorentzen og Votorantim (hver 28 prosent av stemmegivende aksjer) og BNDES, Banco Nacional de Desenvolvimento Econômico e Social (12,5 prosent). Aracruz' preferanseaksjer, som utgjorde over halvparten av totalt utestående aksjer, ble handlet på aksjebørsene i São Paulo (Bovespa), New York og Madrid.

Aracruz har stått i konflikt om landområder med ulike urfolksgrupper som tupiniquim og pataxó, og quilombolo-samfunn. Miljøvernere mener dessuten eukalyptusplantasjene til Aracruzs forårsaker naturødeleggelser.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]