Antislaveriselskapet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Antislaveriselskapet, Norsk Avdeling, til beskyttelse av menneskerettighetene ble dannet i Oslo 25. april 1967. Det er et «søsterselskap» til det britiske Anti-Slavery International som er verdens eldste aktive menneskerettighetsorganisasjon og har sete i London. Gjennom alle år siden starten har organisasjonen hatt et nært samarbeid med den britiske organisasjonen, som utvilsomt har virket motiverende for dannelse av stadig nye menneskerettighetsorganisasjoner.

Antislaveriselskapet har kontakt med FN og andre internasjonale menneskeretts- og hjelpeorganisasjoner. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold er nå leder for Antislaveriselskapet.

Verden våkner[rediger | rediger kilde]

Verden begynner nå å våkne til erkjennelsen av at historien om onkel Toms hytte ikke bare er noe som hører fortiden til; at den brutale virkelighet fortsatt rammer millioner av mennesker over hele verden. At individer og folkegrupper på alle kontinenter fortsatt blir undertrykt og utpint, solgt som slaver og utnyttet i tvangsarbeid som gjeldsslaver eller misbrukt i sexindustrien, uten muligheter til noen gang å bli fri. Det er et tankekors at denne kampen mot slaveriet har større aktualitet enn noensinne. Troverdige beregninger viser at ca. 200 millioner mennesker fortsatt lever i slaveri eller i slavelignende kår, selv etter at FN samlet seg om Menneskerettighetserklæringen i 1948 som en målsetting for alle verdens nasjoner.

Antislaveriselskapet i Norge[rediger | rediger kilde]

Antislaveriselskapet Norge, er en frivillig organisasjon, der styremedlemmene uten vederlag og med svært begrensede midler til rådighet, arbeider for menneskerettighetene, slik de er nedfelt i FNs menneskerettighetserklæring. Til tross for liten offentlig støtte til selskapet, har vi sett nødvendigheten av å fortsette vårt arbeid.

Antislaveriselskapet har arbeidet med opplysningskampanje om barnearbeid i Brasil, har støttet SERP ( Society for the Empowerment of Rural Poor) i Nepal, har oversatt og distribuert Kevin Bales bok Det nye slaveriet. De siste par årene har selskapet ved hjelp av Norad finansiert flere foredragsturneer som fotojournalist Håkon Lislerud har gjort til høyskoler omkring i landet med temaet menneskehandel.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]