Annai

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Annai
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer985315515
Stiftet1. februar 1992
LandNorge
HovedkontorNedre RommenStovner i Oslo
Grunnlegger(e)Tamilsk Samordning
Medlemmer2 500 (ukjent)
Antall frivillige300 (ukjent)
Nettstedannai.no (ta)
annai.no (nb)
annai.no (en)

Annai poopathi tamilsk kultursenter er et barne- og ungdomssenter og interesseorganisasjon for tamiler i Norge. Rundt 2500 barn og ungdommer er medlemmer i 17 avdelinger. Hensikten er å gi tamilske barn og ungdommer muligheten å styrke egen tamilsk identitet ved å formidle tamilsk språk, historie og kultur i håp om at det gir en bedre integrering i det norske samfunnet. Organisasjonen skal også forsøke å gi tamilsk ungdom veiledning om de trenger det i møte med norske myndigheter. For enslige mindreårige som ikke her et foreldrenettverk håper organisasjonen bidra som støtte, også overfor tamilsk ungdom og deres foreldre om det er nødvendig.

Organisasjonen[rediger | rediger kilde]

Annai poopathi tamilsk kultursenter ble opprettet av Tamilsk Samordning 1. februar 1992. Fram til slutten av 2000 ble aktivitetene holdt på ulike skoler. Behovet for leksehjelp for unge i ungdomsskolen og i den videregående skolen da foreldrene hadde problemer med å hjelpe sine barn med leksene. I 2002 ble Annai poopathi tamilsk kultursenter formelt registrert som en barne- og ungdomsorganisasjon.

Organisasjonens høyeste organ er landsmøtet som arrangeres hvert år før 30. juni. Mellom landsmøtene er det sentralstyre som fatter politiske vedtak. Sentralstyret og et sekretariat står for organisasjonens daglige drift. I sentralstyret sitter sju personer som ble valgt på landsmøtet, mens sekretariatet består av støtte grupper.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]