Andy Hargreaves

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Andy Hargreaves
FødtAndrew Hargreaves
13. februar 1951 (73 år)
Englands flagg Accrington
BeskjeftigelseProfessor i sosiologi og Sakprosaforfatter
Utdannet vedUniversity of Sheffield
University of Leeds
EktefellePauline
NasjonalitetCanada[1]

Andrew Hargreaves (født 13. februar 1951 i Accrington i England) er en britisk professor i sosiologi. Han er leder ved lærerutdanningen ved Boston College i USA. Hargreaves undervisning og forskning konsentrerer seg om bærekraftig ledelse, profesjonelle lærende organisasjoner, skoleutvikling og psykososiale forhold blant lærere.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Andy Hargreaves vokste opp i arbeidsklassebyen Accrington i England som den yngste av tre brødre. Han gikk på Spring Hill Primary School, hvor en av lærerne inspirerte han til å selv bli lærer. Han ble den første i familien som søkte høyere utdanning da han begynte på studier innen sosiologi ved Sheffield University.

Hargreaves ble lærer i grunnskolen før han noen år senere tok sin Ph.D. i sosiologi ved University of Leeds i England. Han foreleste deretter ved en rekke engelske universiteter, deriblant Oxford. I 1987 flyttet han til Canada og var med å stifte «International Center for Educational» i Ontario. I perioden 20002002 var han også professor innen skoleledelse og skoleutvikling ved University of Nottingham i England.

Han er bosatt i en forstad til Boston i Massachusetts, sammen med sin kone, som også er lærer. De har en sønn som bor i Toronto, og en datter som er bosatt i New York.

Forfatterskap[rediger | rediger kilde]

Professor Hargreaves har forfattet og redigert over 25 bøker, og er oversatt til en rekke språk.

Han har mottatt prisene «Choice Outstanding Book Award» fra American Libraries Association for Teaching og «Outstanding Book Award» fra American Educational Research Association

Bibliografi i utvalg[rediger | rediger kilde]

Merk: Sentrale bøker mangler på denne listen!

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ BnFs generelle katalog, catalogue.bnf.fr, besøkt 25. mars 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]