Ana Alicia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Ana-Alicia»)
Ana Alicia
Ana Alica på 1980-tallet
Født12. des. 1956[1]Rediger på Wikidata (67 år)
Mexico by
BeskjeftigelseSkuespiller, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedWellesley College
University of Texas at El Paso
Southwestern University
NasjonalitetMexico
Aktive år1977
IMDbIMDb

Ana Alicia (født Ana Alicia Ortíz 12. desember 1956 i Mexico by) er en meksikansk-amerikansk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Melissa i såpeoperaen Falcon Crest.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Ana Alicia Ortíz' foreldre drev flere foretak i Acapulco da hun ble født.[2] Da hun var seks år gammel døde faren. Moren tok med seg Ana Alicia og de tre brødrene hennes til El Paso i Texas, der de flyttet inn sammen med bestemoren og en onkel. Det var faren som hadde kjøpt huset i El Paso til bestemoren.

Da hun gikk ut av high school i 1973, fikk hun et stipend til Wellesley College i Massachusetts. Etter det første året på Wellesley fikk hun tilbud om en rolle ved et teater i El Paso, og hun valgte da å flytte hjem og ta en bachelorgrad i drama ved University of Texas at El Paso ved siden av skuespillerjobben.[trenger referanse]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Ortíz har hatt gjesteroller i flere TV-serier, deriblant to separate roller i Glen A. Larsons serie Battlestar Galactica, før hun fikk rollen som den bortskjemte og egoistiske vingård-arvingen Melissa Agretti i serien Falcon Crest. Der tok hun over rollen fra Delores Cantu som hadde spilt Melissa i én episode i 1981. Hun var populær blant fansen og fortsatte i rollen i over seks år frem til 1988, da produsentene bestemte seg for å ta livet av rollefiguren. Bare noen måneder etter dette var hun igjen tilbake i Falcon Crest som Samantha Ross, en Melissa Agretti-lookalike, men denne rollefiguren medvirket bare i noen få episoder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 92474[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Ana-Alicia Biography

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]