Amstrad PCW

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Amstrad PCW
Amstrad PCW 8512
UtgittSeptember 1985
ProsessorZilog Z80
Prosessor-hastighetFra 4 MHz, raskere klokkefrekvens i senere modeller
Minne256 - 512 KB
Operativsystem (OS)CP/M Plus på de fleste modellene; men Locoskript kjørte som en frittstående applikasjon. På den siste modellen (PcW16), ble det brukt et tilpasset operativsystem.

Amstrad PCW var en serie av personlige datamaskiner produsert av det britiske selskapet Amstrad fra 1985 til 1998.

Tidlig i seriens livsløp ble de også solgt under lisens i Europa som «Joyce» av det tyske elektronikkfirmaet Schneider. Når de ble lansert, var prisen til PCW-systemene under en fjerdedel av de IBM-kompitable PC-systemene i Storbritannia. Som en konsekvens av dette ble serien veldig populær i private hjem og mindre bedrifter, både i Storbritannia og ellers i Europa. De to siste modellene, som ble lansert på midten av 90-tallet ble kommersielle fiaskoer, da de ble trengt ut av marked av billigere IBM-kompitable PC-er, med flere muligheter og bredere programvareutvalg. Den siste modellen i serien var heller ikke bakoverkompatibel med tidligere modeller.

På alle modeller, inkludert den siste, lå CPU, RAM, diskettstasjon og strømforsyning i skjermen. Alle modellene inkluderte en skriver, bortsett fra den siste. Tidligere modeller brukte en 3-tommers diskett, mens de som ble solgt fra 1991 og utover brukt 3,5-tommers disketter, noe hadde blitt standard rundt det tidspunktet PCW-serien var lansert. Et utvalg av billige produkter ble lansert for å kopiere 3-tommers disketter til 3,5-tommers formatet, slik at data kunne bli overført til andre maskiner.