Allen Hall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Inngangen til Allen Hall

Allen Hall er et katolsk presteseminar i Chelsea i London. Det ble grunnlagt 29. september 1568 i Douai i det nordlige Frankrike av den engelske presten William Allen. Han ble senere kardinal og øverste ansvarlige for Den katolske kirke i England, som fungerte som undergrunnskirke etter reformasjonen.

Dets opprinnelige mål var å utdanne prester i henhold til de nye reglene fra Tridentinerkonsilet, men etter hvert ble den viktigste oppgaven å utdanne misjonærprester som kunne virke i England. Deres oppgave var svært vanskelig, og de arbeidet under trussel om dødsstraff.[trenger referanse] Mellom 1577 og 1680 led 153 av seminarets prester martyrdøden.[trenger referanse] De ble helligkåret i fellesskap av pave Johannes Paul II i 1980.

Seminaret lå i Frankrike frem til 1793, da det på grunn av revolusjonen måtte flytte. Det var da mulig å etablere det i England, og det ble flyttet til Ware utenfor London.

I 1975 ble det igjen flyttet, til et tidligere kloster i Chelsea. Det ligger på det stedet hvor Thomas More, som er en katolsk helgen, bodde mens han var rikskansler i Storbritannia under Henrik VIII. De rester som fortsatt finnes etter bygningen er beskyttet som verneverdige (Grade II).[1]

Allen Hall er knyttet til Det katolske universitetet i Leuven, og eksamener valideres der.[trenger referanse] Oslo katolske bispedømme benytter seminaret som sitt primære lærested for prestestudenter, og derfor er en stor andel av studentene nordmenn.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NHLE num. 1430539, Roman Catholic Diocesan Seminary Chapel, Allen Hall, 1. desember 2017

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]