Alle tiders kupp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alle tiders kupp
Generell informasjon
SjangerKomedie
UtgivelsesårNorges flagg 17. august 1964
Prod.landNorges flagg Norge
Lengde87 min.
SpråkNorsk
Bak kamera
RegiØyvind Vennerød
ProdusentAnne Vennerød
(produksjonsleder)
ManusforfatterJørn Ording
Øyvind Vennerød
MusikkBjarne Amdahl
SjeffotografHans Nord
KlippØyvind Vennerød
Foran kamera
MedvirkendeRolf Just Nilsen
Arne Bang-Hansen
Henki Kolstad
Annen informasjon
FilmformatEastmancolor
Prod.selskapContact Film
Eksterne lenker

Alle tiders kupp er en norsk komedie fra 1964 regissert av Øyvind Vennerød. Hovedrollene spilles av Rolf Just Nilsen, Arne Bang-Hansen og Henki Kolstad.

Handling[rediger | rediger kilde]

Jens Madsen har ikke betalt nok skatt, og får derfor en veldig stor skattesmell som må betales om veldig kort tid. Samtidig skal kameraten hans Erik Thomsen og hans kone feire bryllupsdagen deres, etter å ha vært gift i 10 år. Men Thomsen har ikke nok penger til å betale for alle disse festlighetene. Thomsen ber derfor om å få en lønnsøkning på jobben, men han sier opp jobben sin når han blir nektet mer lønn.

En tredje kamerat, Theodor Halvorsen, trenger også mer penger veldig raskt. Halvorsen og Thomsen bestemmer seg derfor å stjele varer fra Vinmonopolet. Men de trenger et kjøretøy som de kan bruke under ranet, og tar derfor kontakt med Madsen. Tyveriet deres lykkes, og de kommer seg unna med veldig mye alkohol. Men en rekke komplikasjoner oppstår når gjengen forsøker å selge alle flaskene til ulike forretninger for å tjene penger, samtidig som politiet snart kommer på sporet av dem og begynner å sirkle dem inn. De tre kjeltringene planlegger derfor å stikke av til utlandet, sammen med konene deres. Men da trenger de først pass, noe som tar tid.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]