Alexander Siddig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alexander Siddig
FødtSiddig El Tahir El Fadil El Siddig El Abderahman El Mohammed Ahmed El Abdel Karim El Mahdi
21. nov. 1965[1][2]Rediger på Wikidata (58 år)
Umm Durmān
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, skuespiller, regissør, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedLondon Academy of Music and Dramatic Art
St Lawrence College
EktefelleNana Visitor (19972001)
NasjonalitetSudan
Storbritannia
Aktive år1987
Nettstedhttps://www.sidcity.net/
IMDbIMDb

Siddig El Fadil (født 21. november 1965 i Sudan) er en engelsk skuespiller, som også er kjent som Alexander Siddig. Han er mest kjent for å ha spilt doktor Julian Bashir i TV-serien Star Trek: Deep Space Nine og prins Nasir Al-Subaai i filmen Syriana (2005). Han spiller også i TV-serien Game of Thrones.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Siddig El Tahir El Fadil El Siddig Abderahman Mohammed Ahmed Abdel Karim El Mahdi ble født i Sudan, men har tilbrakt mesteparten av livet sitt i England. Han ble tidligere kreditert som Siddig El Fadil. Han forandret navnet sitt til Alexander Siddig på begynnelsen av den fjerde sesongen av Deep Space Nine fordi folk visstnok hadde problemer med å uttale navnet hans. Han har gjort fremstående opptredener i Reign of Fire og Kingdom of Heaven. I 2003 hadde han en gjesterolle som en algerisk hemmelig agent på sporet av islamistiske ekstremister i Nest of Angels, en kontroversiell episode av TV-serien Spooks. I 2005 spilte Siddig den kritikerroste rollen som prins Nasir i Syriana, sammen med George Clooney og Matt Damon.

Rollene han har spilt har krevd at han har måttet snakke mange forskjellige aksenter: En engelsk received pronunciation-aksent (Deep Space Nine), cockney (Reign of Fire), en algerisk aksent (Spooks) og andre.

Siddig giftet seg med medskuespiller Nana Visitor i 1997. De fikk en sønn, Django El Tahir El Siddig, i 1996. I 2001 skilte de seg.

Siddigs mor er engelsk og faren er sudanesisk. Siddig beskriver seg selv som et medlem av den muslimske tro.[3] Han er nevø av skuespilleren Malcolm McDowell og onkelen på farssiden var den tidligere sudanske statsministeren Sadiq al Mahdi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ filmportal.de, Filmportal-ID 2d3e2a5b890c462a89282908482514d4, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w61v65gc, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]