Alanya – Veien følger hjertet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Veien følger hjertet
Forfatter(e)Iselin B. Alvestad
SpråkBokmål
SjangerFantasy
Utgitt2007
ForlagAschehoug (NO)
Sider209
ISBN 978-82-03-24959-4

Alanya – Veien følger hjertet er den første boken i serien Alanya av Iselin B. Alvestad. Boken ble gitt ut i Norge i 2007. Oppfølgeren til boka som kom i 2008 heter Alanya – Dragene våkner.

Handling[rediger | rediger kilde]

Boken handler om en jente ved navn Alanya. Hun bor i byen Mumbyville, ble tolv år og hadde gledet seg å feire bursdagen sin med onkelen Pip og sin tanten, som heter Munny. Hun fikk mange gaver som hun ble glad for. Pip og Munny fant alltid de beste gavene. Men denne gangen fikk hun noe helt spesielt. Hun fikk en gave av Pip som hun ble kjempeglad for, en medaljong med to drager på. Han sa at hun kun skulle bruke den når hun virkelig trengte det. Og medaljongen skulle beskytte henne. Det hadde aldri vært en fremmed person i Mumbyville, hvor alle kjente alle, men samme dag hun hadde bursdag kom det en fremmed kvinne til byen som banket på huset til Alanya, og dette skjedde mens hun og Munny var alene hjemme fordi Pip var ute. Munny åpnet døren mens Alanya gjemte seg under trappa. Det tok ikke lang tid før Pip kom hjem, og han var rasende og skrek at damen skulle dra seg langt vekk. Han kastet henne ut. Pip kjeftet på Alanya og Munny, men Alanya kunne ikke forstå hvorfor, siden hun ikke hadde gjort noe galt. Hun så aldri damen igjen.

Moren hennes døde ved fødselen til Alanya og faren lever ennå, men han ble gal da konen hans døde, så hun kunne ikke bo hos han fordi han skyldte på henne for moren sin død. Hun finner ut mange hemmeligheter mellom seg og familien som forandrer livet hennes helt. Hun møter på all slags vesener og skumle og farlige folk som hun må passe seg for.

Men Alanya er såpass modig og tøff at hun tør å fortsette oppdraget sitt. Munny virket som en mor for henne som beskyttet henne med livet sitt, og Pip er svært overbeskyttende. Han skal alltid vite hvor hun går og hva hun skal, fordi han er så bekymret for henne. Hun kaller Pip onkelen sin, men hun sier så at han egentlig ikke er det. Hun mener at han ikke er hennes biologiske onkel.

Alanya viser seg å være prinsessen av Aryak, og heksa som nå styrer Aryak vil finne Alanya  og sette en stopper for henne, så hun sender noen av sine menn til landsbyen Mumbyville for å finne Alanya. Alanya visste ikke noe om det, men da mennene kom og ropte etter Alanya r’arhcir, svarte hun ikke. Onkelen hennes beskyttet henne og sa at det ikke fantes noen Alanya der, og Alanya rømte fra landsbyen mens Munny og Pip ble igjen. Munny ble drept av ridderne, mens Pip ble kidnappet og dratt med til Aryak og holdt fanget der. Alanya ble kjent med en trollmann med navn Kasimir som hjalp henne til Aryak, og mens de var på vei dit tok de en pause hos en gutt ved navn Luan. Han ble til slutt med på oppdraget for å redde Pip. Luan er svært omtenksom, ikke så rampete og barnslig, men en person som Alanya kommer godt overens med. Etter at de hadde gått en stund tok de en pause hos fru Frøn, en bekjent av moren til Alanya og Kasimir. Så ble Luan tatt av heksa. Alanya lette nå etter både Pip og Luan. Senere i fortellingen falt Alanya ned i en tornebusk og hun skrek etter hjelp fordi det var en av fellene til heksa, men Kasimir og Alanya mista hverandre på veien, så han kunne ikke hjelpe henne men Haimo, en gutt som bodde i nærheten, hjalp henne. De fant Kasimir, og etter det fortsatte de oppdraget med å redde Pip og Luan. På veien for å finne Pip møtte hun duffeldvergene som hjalp henne med mat og førte henne til Kasimir.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]