Ageplay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Crystal Clear app kivio.pngUencyklopedisk: Denne artikkelen er etter noens mening ikke i samsvar med Wikipedias regler for hvordan artikler bør se ut. Dette kan løses på flere måter:

Ageplay («Alders-lek») er et rollespill der den ene parten i en ageplay-relasjon tar rollen som gammel, ungdom, barn eller baby,(det med baby, er mer inn unnder AB eller ABDL. (Se mer under Adult Baby, eller Adult Baby Diaper Lover)) og den andre tar rollen som motsatsen. Titler på rollefiguren man er, kan være f.eks «mamma», «pappa», «tante», «lærerinne», «bestefar», "bestemor" eller lignende på den ene siden, kontra f.eks "niese", "nevø", "datter", "sønn", "barnebarn", "nabogutten" eller lignende på den andre siden.

Ageplay har absolutt ingenting med virkelige barn å gjøre, slik noen uvitende dessverre tror. For mange av de "små" er det omsorgen de kan få, som er motivet for å være liten. At de slipper ansvar, og blir tatt vare på, i en kanskje stresset hverdag.

Ageplay, i en seksuell setting, kombineres av noen med BDSM. Da kan være fullt mulig for den som er "liten", å være den som kontrollerer og bestemmer, altså å være den dominante. Ingen fasit her heller altså, selv om det er mest "vanlig", at den som har rollen som stor er den som har kontrollen.

Ageplay er ikke nødvendigvis å finne under SM-paraplyen, da det fint kan praktiseres uten et eneste element av SM i seg.

Hvordan man praktiserer sin Ageplay, varierer like mye som det finnes Ageplayere. Ingen besitter nemlig fasit, utover den som fungerer tilfredstillende for en selv.