Agder Kunstsenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Agder Kunstsenter
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer971332085
Stiftet1980
LandNorge
AdresseSkippergaten 24
Nettstedagderkunst.no (no)

Agder Kunstsenter (AKS) er en selvstendig, regional informasjons- og kompetanseinstitusjon for bildende kunst og håndverk. Senteret har Agder som primært virkeområde, og er lokalisert i Kristiansand kommune. Agder Kunstsenter eies av Norske Billedkunstnere Agder (NBK-A) og Norske Kunsthåndverkere Sør-Norge (NK Sør-Norge).

Historikk[rediger | rediger kilde]

Agder Kunstnersenter ble etablert i 1980. Fra lokaler i Skippergata i Kristiansand, senere Winters hus på Setesdalsveien, videre til gamle katedralskolen, og nå[når?] i den gamle vaktmesterboligen til «Katta», har senteret drevet blant annet med kunstformidling, gallerivirksomhet, vandreutstillinger, utsmykkningsoppgaver, kommisjonsalg og kunstprosjekter.

Kunstsenteret er eid av de to grunnorganisasjonene Norske Billedkunstnere Agder og Norske Kunsthåndverkere Sør-Norge. Senteret er organisert som en organisasjon med representantskap og styre. Tilskuddspartnere er Vest-Agder fylkeskommune, Aust-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune.

Agder Kunstnersenter har i dag[når?] 3 ansatte fordelt på 1,7 årsverk. Det er cirka 150 kunstnere som er tilknyttet[når?] kunstnersenteret på Agder. I 2012 byttet institusjonen navn til Agder Kunstsenter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]