Agatha Christie: Murder on the Orient Express

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Agatha Christie: Murder on the Orient Express
UtviklerAWE Productions
UtgiverThe Adventure Company
DistributørSteam
DesignerLee Sheldon
Basert påMord på Orientekspressen
SerieAgatha Christie
Spillmotor2,5D
PlattformMicrosoft Windows
UtgivelseNA 14. november 2006
EU 9. mars 2007
AUS november 2006
SjangerEventyr
ModusEnspiller

Agatha Christie: Murder on the Orient Express er et pek-og-klikk eventyrspill for PC utviklet av AWE Productions og publisert av The Adventure Company i 2006.[1]

Spilleren kan navigere og samhandle med spillets miljø, hovedsakelig vogner på Orient Express. Spilleren kan gå til et sted med et enkelt klikk, og løpe til et sted med et dobbelt-klikk. Det finnes et kart over toget i spillets grensesnitt øverst på skjermen, og når hver vogn har blitt låst opp, kan spilleren klikke på hvilken som helst del av kartet og umiddelbart bli transportert til dette stedet. Dette sparer spilleren fra å måtte gå gjennom hver eneste vogn på toget for å komme dit man ønsker.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren får rollen som Antoinette Marceau, en ansatt ved Compagnie Internationale des Wagons-Lits. Hun blir hjulpet gjennom hele etterforskningen av den berømte detektiv Hercule Poirot, samt hans venn Dr. Constantine. 10 av de tretten drap-siktede fra Agatha Christies roman ble inkludert i spillet. Disse mistenkte inkluderer grev og grevinne Andrenyi, oberst Arbuthnot, Mary Debenham, prinsesse Dragomiroff, Greta Ohlsson, Antonio Foscarelli, Cyrus Hardman, Caroline Hubbard, Hector McQueen, og forskjellige ansatte på Orient Express. Rett etter at toget reiser fra Istanbul, blir en passasje blokkert på grunn av et skred som forhindrer toget fra å reise videre.

Den plutselige bråstoppen fører til at Hercules Poirot faller ut av sengen og forstuer en ankel, noe som gjør ham sengeliggende. Kort tid etterpå blir en annen passasjer, Samuel Ratchett, funnet drept. Med tolv mulige mistenkte for drapet befinner seg på toget, og en etterforskning begynner. Marceau blir utfordret av Poirot til å finne løsningen for dødsfallet, og samle forskjellige ledetråder. Marceau deler tiden sin mellom å sørge for togets plikter (for eksempel å hjelpe til med motoren) intervjue passasjerer om drapet, og undersøke toget og området rundt etter mulige ledetråder.

Spilleren må reise til flere andre steder som Hercules Poirot ikke reiser til fra boken til Agatha Christie, for eksempel motor-rommet, bagasje-rommet og en gammel hytte i nærheten av det det stoppede toget. I tillegg finnes det en sabotert radio i et av rommene som, når den blir reparert, lar Antoinette kontakte Barnaby Lewes - en ung venn av Poirot, og be ham undersøke passasjerene. I likhet med romanen avsløres det i løpet av spillet at Samuel Ratchett for egentlig være Cassetti, den kriminelle hjernen bak en tidligere kidnapping av en ung jente, Daisy Armstrong. Hver av passasjerene, så vel som togets konduktør, er på en eller annen måte knyttet til Armstrong-familien. Alle sammen har derfor motiv for å stå bak drapet på Ratchett / Cassetti.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Adams, Mike; Nixon, Scott (20. november 2006). «Agatha Christie: Murder on the Orient Express». Besøkt 9. september 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]