Abraham Afewerki

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Abraham Afewerki
Født21. mars 1966Rediger på Wikidata
Asmara
Død17. juni 2006Rediger på Wikidata (40 år)
Massawa
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetEritrea
Musikalsk karriere
Aktive år1979-2006
PlateselskapVirgin Records, Negarit Productions

Abraham Afewerki (født 21. mars 1966, død 17. juni 2006) var en eritreisk musiker. Han døde i 2006 da han druknet i Rødehavet, mens han filmet sin neste musikkvideo.[1]

Biografi[rediger | rediger kilde]

Abraham ble født i Asmara, Eritrea.[1] I en tidlig alder ble Abraham fascinert på musikkinstrumenter og etter at han fylte ni år hadde lært å spille et musikkinstrument uavhengig. På grunn av den krigen i Eritrea flyktet Abraham, med sin familie, til Sudan. Etter en stund flyktet de til Italia hvor han forfulgte sin drøm til å bli en profesjonell musiker. Mens han studerte i Roma, fortsatte Abraham å utvide sine musikalske ferdigheter ved å jobbe med internasjonalt kjente musikalske kjendiser i live opptredener, samt plateinnspillinger.

Abrahams første CD, Kozli Gaba, ble utgitt i 1991, som ble produsert og distribuert av Virgin Records i Europa.[1] Albumet var det første av en eritreisk artist som ble produsert av et internasjonalt plateselskap og gjort tilgjengelig for det globale publikum. Abrahams musikk, var selvfølgelig dekket av en rekke internasjonale medier.

I de følgende 15 årene gå Abraham ut to album som ytterligere økte hans popularitet blant eritreere. Hans sanger ble populær på grunn av at tekstene hans uttrykte sterke og poetiske bilder av Eritreas kultur. Hans sosialt bevisste ord var stemningsfull og hans fans beskrev ofte musikken hans som inspirerende.

I sin nyeste CD, Semai ("Himmel" på tigrinja), samarbeidet Abraham med flere eritreiske musikere, hvor resultatet var en utsøkt lyd. Abraham fortsatte å blande hans musikk med jazz, R&B og reggae rytmer, samtidig som han opprettholde musikkens originalitet og autentisitet.

Album[rediger | rediger kilde]

Han ga følgende albumene i Eritrea:

  • Wegahta (Soloppgang) – 1991
  • Tesfa'iya snqey (Håp er min forsyning) – 1994
  • MsTir fQri (Hemmlig kjærlighet) – 1998
  • Hadera (Løfte) – 2000
  • Semai (Himmel) – 2006

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «Abraham Afewerki at celebsages.com». Besøkt 5. april 2020.