Abigail Sciuto

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Abigail «Abby» Sciuto
Rollefigur i NCIS
Pauley Perrette portretterer Abby Scutio
Første opptreden«Ice Queen» (JAG)
Informasjon
KjønnKvinne
StatsborgerskapUSA
SkuespillerPauley Perrette
In-universe-informasjon
NCIS universe

Abigail «Abby» Sciuto er en fiktiv person i TV-serien NCIS. Rollen blir spilt av den amerikanske skuespilleren Pauley Perrette. Karakteren Abby er rettsmedisinsk spesialist ved NCIS' hovedkvarter i Washington Navy Yard og er ekspert i ballistikk, digital rettsvitenskap og DNA-analyse.

Hun blir i serien kalt for Abby, og det er kun obduksjonslegen Dr. Donald Mallard som konsekvent bruker hennes dåpsnavn Abigail.

I sesong 15 dør karakteren Clayton Reeves, en britisk agent fra Secret Intelligence Service, mens han forsøker å beskytte Abby mot en leiemorder ansatt for å drepe henne. Men Abby blir alvorlig skadet i drapsforsøket. Men hun kommer seg snart, og sporer opp mannen som hadde betalt for leiemordet: En mann som hun hadde møtt flere år tidligere. Abby narrer ham til å tro at hun har tilsatt en dødelig dose cyanid i kaffen hans, og tilbyr deretter å gi ham en motgift i bytte mot tilståelsen hans. Dette lykkes, og han blir raskt arrestert av de andre NCIS-agentene. Abby trekker seg deretter fra jobben sin NCIS for å følge Reeves sin kropp tilbake til England. Der ønsker hun også å grunnlegge en ny veldedig organisasjon til ære for Reeves og moren hans, for å hjelpe fattige og hjemløse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]