A Thief Catcher (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
A Thief Catcher
Nasjonalitet USA USA
Språk Stumfilm med engelsk tittel
Sjanger Drama
Regissør Ford Sterling
Produsent Mack Sennett
Manus Mabel Normand
Filmselskap Keystone Studios
Utgitt 19. februar 1914
Filmformat 1 spor
Lengde 10 min
IMDb

A Thief Catcher er en stumfilm laget av Charlie Chaplin i 1914.

Filmen forsvant like etter at den var spilt inn i Hollywood. Høsten 2009 kom filmhistorikeren Paul Gierucki tilfeldig over en filmrull i en antikk trykkoker i et antikvitetsforretning i Michigan. Uten å vite hva filmrullen inneholdt kjøpte han den for 100 dollar. Da han flere måneder senere, i november 2009, tok for seg den ti minutter lange 16 mm filmen for å restaurere den fikk han etter cirka to minutter se Chaplin som en av to politimenn.

A Thief Catcher ble produsert av Mack Sennett for Keystone Film Company, med Ford Sterling som regissør. Opptakene ble gjort mellom 5. og 26. januar i 1914,[1] og A Thief Catcher skal være den tredje filmen Chaplin var involvert i som skuespiller. Han opptrer som politimann i tre minutter av filmen.

Filmen ble første gang vist offentlig på Slapsticon Festival i Roslyn, Virginia, like utenfor Washington, DC lørdag 17. juli 2010.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Først i 1919 startet Charlie Chaplin sitt eget filmselskap, United Artists, sammen med Mary Pickford, Douglas Fairbanks og D.W. Griffith.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]