A State of Trance

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

A State of Trance (ASOT) er et nederlandsk musikalsk radioprogram produsert og ledet av DJ-en Armin van Buuren. Programmet har gått siden 2001 og sendes hver torsdag klokken 20 sentraleuropeisk tid. Programmet het tidligere In2Trance, på den nederlandske radiokanalen ID&T. Programmet tar form som en sammenhengende mix av sanger over to timer, der Van Buuren presenterer nye låter av sjangrene trance, dance og progressiv trance. Han spiller både kommersielt tilgjengelige skiver og promoteringslåter og kommenterer ofte låter og artister både for å promotere og for underholdning. Hundretusenvis av lyttere følger programmet hver uke og nettmiljøer bruker nettfora og nettradio både mens de lytter og for generell diskusjon.

Kringkasting[rediger | rediger kilde]

A State of Trance gikk ut av samarbeidet med ID&T i 2005 og blir derfor ikke lenger sendt på denne kanalen. I Nederland blir det nå sendt på kanalen Fresh FM mens det blir kringkastet på flere andre stasjoner i både Amerika, Asia, Europa og Oseania. På grunn av den spredte dekningen bruker brorparten av den ikke-nederlandske fanskaren internett for å lytte, både som opptak og direkte på nettradio. Internasjonalt er sending tilgjengelig over nettradio, blant annet Digitally Imported. Samme nettsted tilbyr også opptak av showet.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Spesialer[rediger | rediger kilde]

Foruten den vanlige totimers sendingen, finnes det en rekke spesialsendinger som inkluderer gjeste-DJ-er eller live-sendinger/opptak av konserter. Av DJ-er som har gjestet A State of Trance er Ferry Corsten, M.I.K.E, Markus Schulz, Above & Beyond, Gabriel & Dresden, Marco V og Rank 1. Ved årsskifter spiller han year mix, en oppsummering av årets beste låter i tillegg til en topp-20-mix der lytterne får stemme fram sine favoritter fra året som gikk. Årsmixen har fra 2005 blitt utgitt som dobbel-cd under hans eget plateselskap Armada. Det er også utgitt fire andre samlinger på cd med tittelen A State of Trance etterfulgt av årstall.

Jubileer blir også feiret med spesialepisoder, blant annet i 2006 med episode 250. Sendingen inkluderte en klassisk mix samt en rekke gjeste-DJ-er og en totimers mix av Van Buuren. Sendingen varte i 8,5 timer og det hele ble sendt direkte fra Haag. Ved episode 300 ble det sendt en to timers radiospesial med en klassisk mix og gjeste-DJ-er den 10. mai, og et syv timers utendørsshow fra 's-Hertogenbosch i Nederland den 17. mai.

Faste innslag[rediger | rediger kilde]

Tradisjonelt finnes det to faste innslag, Van Buurens og lytternes favoritter. Fra 2007 blir også klassikere presentert i programmet.

  • ASOT Radio Classic – Hver episode spiller nå en klassiker fra tidligere års programmer
  • Tune of the Week er sangen som hver uke blir valgt ut av Van Buuren selv som ukens låt
  • Future Favourite stemmes frem på Armin van Buurens facebook-side.

Spillelister og nedlasting[rediger | rediger kilde]

Spillelister fra alle episodene finnes på radioprogrammets nettside. Programmet blir i stor grad distribuert over nett, både som nettradio, i nettbutikker og som delvis illegal fildeling. Armin van Buuren har selv gitt uttrykk for at han støtter dette og oppfordret sine lyttere til å ta opp og spre programmet selv. Episoder kan kjøpes hos Armadas nettbutikk og Digitally Importeds On Demand-tjeneste, denne har også en gratis strøm av lav kvalitet.

Anerkjennelse[rediger | rediger kilde]

Flere DJ-er anerkjenner programmet som en betydelig pådriver for god musikk og en viktig medspiller i promoteringen av sjangeren. I Trance Awards 2006 vant programmet i kategorien «Best Radio Show» og cd-utgivelsen A State of Trance 2005 i «Best Compilation». Radioprogammet har vunnet prisen for Best Dance Radio Mixshow DJ under Winter Music Conference i 2005, 2006 og 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]