A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm, ungdomsfilm, dramafilm
Utgivelsesår1987
NasjonalitetUSA
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiChuck Russell Rediger dette på Wikidata
ManusWes Craven, Frank Darabont, Chuck Russell, Bruce Wagner Rediger dette på Wikidata
TemaHevn, hevngjerrig spøkelse,[1] psykisk helse,[1] drøm,[1] seriemorder[1] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Wes Craven, Robert Shaye, Steve Thompson
MusikkAngelo Badalamenti Rediger dette på Wikidata
FotoRoy H. Wagner Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeHeather Langenkamp, Laurence Fishburne, Craig Wasson, Patricia Arquette, Robert Englund, Jennifer Rubin, Bradley Gregg, John Saxon, Priscilla Pointer, Zsa Zsa Gábor, Rodney Eastman, Brooke Bundy,[2] Nan Martin[2] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapNew Line Cinema, New Line Cinema's House of Horror Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)New Line Cinema
Netflix
Vudu
Premiere(r)1987
7. januar 1988 (Tyskland)[3]
FilmserieA Nightmare on Elm Street Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors er en amerikansk grøsser fra 1987 og den tredje filmen i A Nightmare On Elm Street-serien. Filmen ble regissert av Chuck Russell, mens de ledende rollene spilles av Patricia Arquette, Heather Langenkamp og Craig Wasson. Robert Englund spiller atter rollen som Freddy Krueger.

Store deler av handlingen i denne oppfølgeren foregår på et Mentalsykehus for ungdom der en av behandlerne har spesialisert seg på drømmeterapi.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1987, ett år etter hendelsene i den forrige filmen, sovner Kristen Parker, og i drømmene sine blir hun forfulgt av den hevngjerrige ånden til seriemorderen Freddy Krueger. Hun våkner, men blir angrepet av Freddy igjen, som skjærer over håndleddet hennes med en barberhøvel. Moren hennes er bekymret over at Kristen er suicidal og sender henne til Westin Hills psykiatriske sykehus, hvor hun blir tatt hånd om av Dr. Neil Gordon. Ved sykehuset kjemper Kristen mot ordensmaktene som forsøker å berolige henne, fordi hun er redd for å sove. En ny terapeut, Nancy Thompson, beroliger Kristen og får hennes tillit.

Nancy blir introdusert for flere av Dr. Gordons pasienter: Phillip; en søvngjenger, Kincaid; en tøff, hjemløs gutt som tidligere ble utsatt for vold, Jennifer; en skuespiller, Will; som sitter rullestol etter et selvmordsforsøk, Taryn; en tidligere rusavhengig kvinne, og Joey, som var alt for traumatisert til å snakke. Senere blir Kristen igjen angrepet i drømmene av Freddy, og hun drar Nancy ved et uhell inn i drømmen sin. Men begge to klarer å flykte. Kristen røper at hun har hatt evnen til å trekke folk inn i drømmene sine siden hun var en liten jente. I løpet av de neste to nettene blir Phillip angrepet av Freddy, og det ligner på enda et selvmordsforsøk fra Phillip. Han dreper også Jennifer ved å knuse hodet hennes i et TV-apparat.

Nancy avslører for de gjenværende pasientene at de er de aller siste overlevende barna til menneskene som slo seg sammen for å brenne Krueger i hjel mange år tidligere. Nancy og Neil oppfordrer dem til å forsøke gruppe-hypnose slik at de kan oppleve en delt drøm og oppdage hva slags krefter de har i sine drømmer. I drømmen vandrer Joey av gårde alene og blir tatt til fange av Freddy, og som et resultat blir han liggende i koma i den virkelige verden. Neil får vite at Freddy opprinnelig var sønn av en ung nonne som ble låst inne i et rom sammen med hundrevis av mentalt syke pasienter som voldtok henne gjentatte ganger. Nancy og de andre pasientene går igjen sammen i en hypnose i et forsøk på å angripe Freddy Krueger i deres drømmer.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d (på en) A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors, A Nightmare on Elm Street, Performer: Angelo Badalamenti. Composer: Angelo Badalamenti. Screenwriter: Wes Craven, Frank Darabont, Chuck Russell, Bruce Wagner. Director: Chuck Russell, 1987, Wikidata Q373362 
  2. ^ a b (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  3. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 14. april 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]