ALDL

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Assembly Line Diagnostic Link eller ALDL er et on-board diagnosesystem utviklet av General Motors før standardisering av OBD-I.

ALDL ble tidligere kalt Assembly Line Communications Link eller ALCL. De to begrepene brukes synonymt. Dette systemet var bare vagt standardisert og led av det faktum at spesifikasjonene for kommunikasjon linken varierte fra en modell til den neste.

ALDL ble i stor grad brukt av produsenter for diagnostikk for deres forhandlere og offisielle vedlikehold verksteder.

Diagnose kontakten: Det er minst tre forskjellige kontakter som brukes med ALDL. General Motors gjennomført både en 5-pin kontakt og en 12-pinners kontakt, men det er 12 pinners kontakt som brukes i de aller fleste av GM biler. Lotus implementerte en 10-pinners kontakt. Pinnene er gitt bokstav betegnelser i følgende oppsett (sett fra fronten av bilens kontakt).

12-pin ALDL connector pinout:
F E D C B A
G H J K L M
10-pin ALDL connector pinout:
A B C D E
K J H G F
5-pin ALDL connector pinout:
4A B C D E


Merk forskjellen i pin oppsettet mellom kontaktene. Dessverre, definisjonen av hvilke signaler som var tilstede på hver pinne varierte mellom bilmodeller. Det var i hovedsak bare tre "pinner" i bruk for den grunnleggende ALDL-bakken, batteri spenning, og en linje for data-, selv om andre pinnene ble ofte brukt for ekstra bil-spesifikk diagnostisk informasjon og kontroll grensesnitt. Ingen batterispenningen er nødvendig i 12 pin ALDL kontakten.