Øyvind Loven

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Øyvind Loven
Født1. apr. 1967Rediger på Wikidata (57 år)
Oslo (Norge)
BeskjeftigelseKomiker, TV-programleder Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Øyvind Loven (født 1967) er en norsk komiker og programleder.

Loven har over 25 års sceneerfaring og bakgrunn fra både radio og TV. Han debuterte som standupkomiker i 1995, og har siden det hatt en utstrakt turnévirksomhet i både inn- og utland. Han påtar seg også oppdrag som konferansier, komiker og toastmaster på events og andre arrangementer i bedriftsmarkedet. Han har deltatt på en rekke turneer og arrangementer i regi av Stand Up Norge, blant annet Latter Live i 2017, 2020 og 2021.

Han startet sin radiokarriere på slutten av åttitallet i Radio Voss. Etter dette jobbet han for flere lokale radiostasjoner, som Jærradioen, Radio Oslo og Radio 1. Loven har ledet Radio Norges morgensendinger Morgenklubben med Loven & co siden 2009.[trenger referanse]

I 2000 medvirket han i Barnas supershow og serien Verdens Beste SFO.[1] Han var også en av komikerne som medvirket i NRKs serie Grip ordet, komiker! i 1995; med opptak fra sceneshow på Christian Kvart i Oslo. Våren 2008 var han programleder i det satiriske panelprogrammet SladderTVNorge. Han ble nominert til Komiprisen 2007 i klassen beste standup-artist.

Loven er tilknyttet bookingbyrået Stand Up Norge og Latter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Verdens beste SFO». Besøkt 11. oktober 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]