Øystein Fevang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Øystein Fevang
Født25. des. 1963Rediger på Wikidata (60 år)
BeskjeftigelseDirigent, sanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
InstrumentVokal

Øystein Fevang (født 25. desember 1963 i Horten) er en norsk dirigent, sanger og musiker.

Han er siden 2006 fast dirigent for Oslo Filharmoniske Kor, og fra 2017 Majorstua Kammerkor. Fra 1996-2006 var Fevang dirigent for kammerkoret Ensemble 96. Han er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole, og har også studert sang med Oren Brown (New York) og direksjon med Alexej Malij (Moskva). Fevang har vært solist med en rekke kor og orkestre, bl.a Gli Scapoli, Kringkastingsorkestret, Kongelige Norske Marines Musikkorps, Hans Majestet Kongens 3. Gardekompani og Filharmoniens Kammerkor .

Fevang har undervist i ensembleledelse og kormetodikk på Norges musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt og på avdeling for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er nå lektor i kor ved Rud videregående skoles musikklinje.

For platen Immortal Nystedt med Ensemble 96, utgitt på musikkmerket 2L, var Fevang nominert til Grammy-prisen i klassen Best Choral Performance for 2006. Platen var også nominert i kategorien Best Surround Album.

I 2007 mottok Øystein Fevang, sammen med Ensemble 96, Korprisen 2007. Dette er Norges Korforbunds ærespris, som deles ut til dirigenter, kor, komponister eller andre som på en særlig måte har fremmet utviklingen av norsk kormusikk nasjonalt eller internasjonalt.

Øystein Fevang hadde en sentral rolle som dirigent i dokumentarserien Den syngende bydelen, som ble sendt på NRK1 høsten 2008.

Fra 2009-2017 var Fevang sterkt engasjert som eier og daglig leder, i etablering av kulturarenaen Gamlehorten Gjestegård på Karljohansvern i Horten.

I 2015 ble Øystein Fevang utnevnt til Paul Harris Fellow av Horten Rotary Klubb, for sitt bidrag innen kulturfeltet.

Fevang fikk i september 2019 mye oppmerksomhet knyttet til en allsang-versjon av Queens Bohemian Rhapsody som ble mobilfilmet på åpningen av skoleåret ved Rud vgs. Denne filmen gikk viralt, og også Queen selv delte filmen på sin offisielle facebookside.[1]

Innspillinger[rediger | rediger kilde]

I tillegg har Fevang medvirket på et titalls innspillinger, som sanger, dirigent eller musiker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Marianne Vinje (15. september 2019). «Rud-elever hylles av Queen-fans» (norsk). Budstikka. Arkivert fra originalen 17. september 2019. Besøkt 17. september 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]