Unforgettable (film fra 2017)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Unforgettable (2017 film)»)
Unforgettable
Generell informasjon
GenreThriller, dramafilm
Utgivelsesår2017
NasjonalitetUSA
Lengde100 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDenise Di Novi[1] Rediger dette på Wikidata
ManusChristina Hodson Rediger dette på Wikidata
MusikkToby Chu Rediger dette på Wikidata
FotoCaleb Deschanel Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeKatherine Heigl, Rosario Dawson, Geoff Stults, Q20973995, Cheryl Ladd, Whitney Cummings,[2] Robert Wisdom,[2] Jayson Blair[2] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
Distributør(er)Warner Bros.
InterCom[3]
Netflix
Premiere(r)21. april 2017
27. april 2017 (Tyskland)[4]
13. april 2017 (Ungarn)[3]
Eksterne lenker

Unforgettable er en amerikansk thriller fra 2017 regissert av Denise Di Novi, etter et manus skrevet av Christina Hodson. Hovedrollene spilles av Rosario Dawson, Katherine Heigl, Geoff Stults, Isabella Rice og Cheryl Ladd, og følger en kvinne som forsøker å plage den nye kjæresten til hennes tidligere ektemann. Filmen hadde premiere den 21. april 2017, og ble sluppet av Warner Bros. Pictures.

Handling[rediger | rediger kilde]

Julia Banks blir avhørt av politiet etter at liket av hennes voldelige tidligere kjæreste Michael Vargas blir oppdaget i hjemmet hennes. Til tross for at Julia har et besøksforbud og ikke har lov til å kontakte Michael, avslører detektiv Pope en rekke intime meldinger og fotografier fra henne på Michaels telefon – samt undertøyet hennes som ble funnet i bilen hans. Seks måneder tidligere flytter Julia inn hos forloveden David Connover, og datteren hans Lily. Men hun sliter med den konstante tilstedeværelsen til Tessa, Davids eks-kone som er moren til Lily. Tessa er veldig kontrollerende og besatt av David, og takler ikke at ekteskapet deres ble avsluttet. Situasjonen blir forverret av hennes like kalde og krevende mor, Helen-(med kallenavnet Lovey). Tessa stjeler Julias telefon og får tilgang til hennes private fotografier og informasjon, inkludert om besøksforbudet mot henne. Hun oppretter en profil på Facebook som utgir seg for å være Julia, og bruker den til å nå ut til Michael.

Helen stjeler også Davids klokke, Julias forlovelsesring og et par av trusene hennes. Hun sender både klokken og Julias truser til Michael. Tessa er fast bestemt på å fjerne Julia fra livet hennes, og sender henne blomster anonymt, noe som får David til å mistenke at Julia har en affære. Tessa lyver også for å få Julia til å virke uegnet til å treffe datteren hennes. På ride-trening forsøker Tessa å tvinge en skremt Lily til å ri på en uregjerlig hest, men Julia tar med Lily hjem og ydmyker Tessa foran Lovey. Tessa klipper Lilys lange hår som straff, noe som fører til en heftig krangel med Julia. Etter at David dukker opp, kaster Tessa seg ned trappene og later som om Julia dyttet henne. David forsikrer Julia om at han elsker henne, men han nekter å se sannheten om Tessa.

Julia og vennen Ali oppdager politiets dokumenter om Tessas tvangstanker og voldelige tendenser som barn, noe som førte til at hun brente ned farens hjem. Som "Julia" liker Tessa seksuelt eksplisitte meldinger med Michael, og inviterer ham til å besøke Julia for sex. Da han finner den ekte Julia alene hjemme, angriper han henne. Men en hardt forslått Julia sårer ham med en kjøkkenkniv, og stikker av. Tessa, som venter utenfor, stikker Michael i brystet, og forsøker å få det til å se ut som Julia drepte ham. Julia blir løslatt etter å ha blitt avhørt av detektiv Pope, som viser David samtalene på sosiale medier mellom Julia og Michael.

Hjemme hos Tessa legger David merke til hanskene hennes som hun hadde forsøkt å brenne opp i peisen, og den stjålne ringen på fingeren hennes. Han innser omsider hele sannheten, men en rasende Tessa slår ham bevisstløs og binder ham fast. Men Julia dukker og forsøker å redde David, men blir angrepet av Tessa. Når Julia holder henne i sjakk med en kniv, begår Tessa selvmord ved å kaste seg mot knivbladet. En døende Tessa ber Julia om å ikke la Lily huske henne slik. Seks måneder senere har David og Julia giftet seg, og flyttet inn i et nytt hus sammen med Lily. Men Julia blir forferdet når Lovey dukker opp, og ber om å få treffe barnebarnet hennes.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Rosario Dawson som Julia Banks, Davids forlovede
  • Katherine Heigl som Tessa Connover, Davids eks-kone
  • Geoff Stults som David Connover, Tessa's tidligere ektemann, og faren til Lily.
  • Cheryl Ladd som Helen / Lovey, moren til Tessa
  • Sarah Burns som Sarah, Davids bestevenn.
  • Whitney Cummings som Ali, Julia’s bestevenn
  • Simon Kassianides som Michael Vargas, Julia's voldelige tidligere kjæreste
  • Isabella Kai Rice som Lily Connover, datteren til Tessa og David
  • Robert Ray Wisdom som detektiv Pope
  • Jayson Blair som Jason

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt3462710/; besøksdato: 14. april 2016.
  2. ^ a b c (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  3. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 6. januar 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne Lenker[rediger | rediger kilde]