Hopp til innhold

FK Vorskla Poltava

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «FC Vorskla Poltava»)
Vorskla Poltava
Nettsidehttps://vorskla.com.ua/
Idrettsgren(er)Fotball
KallenavnZeleno-Bili (grønn-hvite)
HjemmebaneButovskyj Vorskla stadion
Kapasitet24 795
LigaPremyer-Liha (2021/22)
LandUkraina
StedPoltava
EierKostyantin Zhevago
Annet2023-24: 9 plass i Premjer liha
Administrasjon
StyrelederRoman Cherniak
HovedtrenerYuriy Maksymov
Hjemmedrakt
Bortedrakt

FK Vorskla Poltava er en ukrainsk fotballklubb basert i byen Poltava i Poltava oblast i det midtre Ukraina. Klubben ble grunnlagt i 1955 og lagets draktfarger er grønt med hvite detaljer, mens bortedraktene er hvite med grønne detaljer. Vorskla Poltava spiller for øyeblikket i Premyer-Liha, som er landets øverste divisjon, og spiller sine hjemmekamper på Butovskyj Vorskla stadion.

Historie[rediger | rediger kilde]

Klubben ble grunlagt i 1955 som Kolhospnyk, men skiftet i 1984 navn til Vorskla, etter elven som går igjennom byen Poltava. Vorskla Poltava startet å spille på landets nest høyeste divisjon etter landets uavhengighet i 1992, og avanserte til landets høyeste divisjon etter 1995/1996-sesongen. Allerede i klubbens første sesong endte den på en tredjeplass i serien, som fortsatt i dag er klubbens beste plassering.

I 2008/2009-sesongen vant klubben Kubok Ukrajiny, som er det ukrainske cupmesterskapet, med seier 1-0 over Sjakhtar Donetsk. Vorskla Poltava har ved flere anledninger deltatt i UEFA-cupen og Europaligaen, men uten nevneverdig suksess. Deres hittil beste prestasjon i europeisk sammenheng var da de nådde gruppespillet under Europaligaen i fotball for menn 2011/12.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Kjente spillere med tilknytting til klubben[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata