Hopp til innhold

Burton Wanderers FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Burton Wanderers»)

Burton Wanderers FC var en fotballklubb fra Burton upon Trent, Staffordshire, England som var tre sesonger i The Football League. I 1901 gikk de sammen med Burton Swifts og dannet en ny klubb, Burton United.

Historie[rediger | rediger kilde]

Klubben ble grunnlagt i 1871, og var en av klubbene som startet Midland Football League i 1890. I 1893-94-sesongen ble de seriemestere, til tross for at de ble trukket for poeng, på grunn av bruk av en ugyldig spiller, og de ble valgt inn i 2. divisjon av The Football League. Wanderers var ikke lenge i Football League, allerede ved endt 1896-97-sesong, der de endte nest sist, ble de stemt ut av ligaen.

Dermed meldte Burton Wanderers seg inn i Midland League igjen, og, etter å ha endt sist i 1901, slo de seg sammen med Burton Swifts (som fortsatt var medlem av Football League), og dannet Burton United. Den nye klubben tok over Swifts' plass i ligaen og spilte sine hjemmekamper på den gamle hjemmebanen til Swifts, Peel Croft.

Mens Wanderers eksisterte spilte de hjemmekampene sine på Derby Turn, og i 2. runde av FA-cupen, mot Notts County i februar 1894, møtte hele 6 000 opp. Det var klubbens tilskuerrekord.

Autoritetsdata